Ga direct naar:

Omgeving

“De Eikenhorst” ligt in een bosrijke omgeving.  Direct vanaf eigen terrein loopt u het bos in van “De Woldberg” en “De Eese” In totaal 1500 ha. groot. Ruim voldoende om hier fikse en heel mooie wandeltochten te maken, b.v. naar de uitkijktoren van de Woldberg.  Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Steenwijk en omgeving.

Het stadje Steenwijk, een oud vestingstadjes,  ligt op ongeveer 6 km. afstand. Steenwijk is zeker de moeite waard om te bezoeken.  Hier vindt u prima restaurants, leuke kroegjes en een aantal grote  supermarkten om uw voorraad aan te vullen.  Ook is er een erg leuk subtropisch zwembad.

Giethoorn

Dit leuke plaatsje is het bezoeken zeker waard.  Er zijn diverse plaatsen waar u een bootje kunt huren, want dat is in Giethoorn, het Venetië van het noorden,  wel het leukste vervoermiddel.  Ook voor groepen zijn er diverse verhuurbedrijven. Ook voor een mooie gondelvaart   zijn er boten die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers.

Blokzijl

Dit oude Zuiderzeestadje, met zijn schitterende oude geveltjes  moet u zeker zien. Vooral bij mooi weer is het hier erg gezellig.  Vooral bij de sluis die midden in het stadje ligt.

Vollenhove

Ook een heel oud plaatsje wat vroeger aan de Zuiderzee lag. Dit kun je zien aan de schuine kanten van de oude haven midden in het centrum.

Havelte

Vlak bij Havelte liggen de hunnebedden.  Eén keer in je leven moet je dit zeker gezien hebben. Verder is Havelte een gemoedelijk Drents dorpje. Leuk om even door heen te wandelen.

Meppel

Deze gezellig plaats is zeker een bezoek waar. Hier zijn diverse musea en een heel gezellige binnenstad met vele terrasjes  Ook een bezoek  aan het ooievaarbuitenstation “De Lokkerij” is de moeite waard.

De Weeribben

Dit gebied is uitgeroepen tot Nationaal Park en is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ook hier kunt u een bootje huren en zo een tochtje door dit schitterend stukje Nederland  maken.

Bezienswaardigheden in de omgeving

  • Vledder. Gezellig toeristendorpje met meerder musea, o.a. Valse kunst muzeum. www.museums-vledder.nl
  • Kallenkote nabij Steenwijk. Exotisch Indonesisch dierenpark met vogels en kleine Aziatische zoogdieren. Ook ie er een tradionele paalwoning, speeltuin en kinderboerderij.
  • Luttelgeest Orchideeënhoeve.  Hier groeien en bloeien duizenden orchideeën en fladderen prachtige vlinders en papagaaien rond. Met een temperatuur van 21 graden is het aangenaam warm in de Orchdeën Hoeve. Het is of je in een oerwoud loopt. ww.orchideeenhoeve.nl
  • Paasloo Klimbos nabij de Weerribben.  Beleef een waanzinnig avontuur en klim door de toppen van de bomen. www.klimbos-overijssel.nl
  • Steenwijk agenda: wilt u weten wat er tijdens uw verblijf in “De Eikenhorst” is te doen kijk dan op www.steenwijkvestingstad.nl.

Fietsverhuur: vlak in de buurt is een fietsverhuurbedrijf. Normale fiets is € 8,50 p.dag en voor een mooie mountainbike betaald u € 15,-. www.festirent.nl

Snelkoppelingen